Multichannel Audio (6 sau mai multe canale)

Discuţii despre Mini PC cu Android Himedia Q5

Multichannel Audio (6 sau mai multe canale)

Mesajde Marian Chereji » 17 Feb 2015, 10:55

Salut!

Am si eu o intrebare, pentru ca am vazut ca exista dubii in lumea Android daca se suporta sau nu multichannel audio output insa nu mi-e clar daca lumea vorbeste despre sunetul pe care-l poate efectiv reda Android-ul folosind API-ul lui audio, sau remarca include si datele impachetate si trimise pe porturi de sunet digital gen HDMI / coax / optic. Pe mine ma intereseaza ceva 5.1 (6 canale). Am un Himedia Q5 si vreau sa-mi incropesc un home theater cu surround audio 5.1. M-ar interesa sa stiu

1. daca Androidul de pe Q5 ii permite sa scoata multichannel audio pe HDMI (in formate de gen DTS, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital+ sau Dolby TrueHD; oricare este in regula pentru ca receiver-ul meu are suport pentru toate)
2. daca video player-ul de stoc (cel cu care a venit aparatul) are codec-urile necesare si poate sa puna pe HDMI sunet in(tr-unul dintre) aceste formate multichannel sau
3. daca aveti vreo recomandare cum as putea sa aud (asta daca este posibil, binenteles) sunet 5.1 cu Himedia Q5, luand in considerare ca ma pot lega la oricare dintre port-urile audio digitale mai sus mentionate (HDMI / coax / optic) ale Q5-ului.

Multumesc mult pentru clarificari!

O zi buna,
Marian.
Marian Chereji
 
Mesaje: 19
Membru din: 25 Iun 2013, 15:33

Re: Multichannel Audio (6 sau mai multe canale)

Mesajde Marian Chereji » 17 Feb 2015, 16:57

Scuze,

intrebare idioata. Am gasit informatiile in spec-ul de Q5. Face passthrough hardware la toate formatele DTS si DD, deci daca aplicatia de redare video este capabila de H/W decoding ar trebui ca aceste stream-uri sa fie transmise nemodificat spre A/V receiver.

Daca spun ceva gresit, va rog corectati-ma.

Numai bine,
Marian.
Marian Chereji
 
Mesaje: 19
Membru din: 25 Iun 2013, 15:33


Înapoi la Himedia Q5

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron